Cabernet Sauvignon | moravské zemské | Víno Rakvice
Popis
Barva tohoto vína je granátová s pomerančovým okrajem. Ve vůni a také v chuti nalezneme tóny černého rybízu, třešní, ostružin a marmelády.
Ideální kombinací tohoto vína jsou poté pokrmy ze zvěřiny, jehněčího, steaky, k sýrům s modrou plísní, k tvrdým ovčím a kozím sýrům.
Ideální teplota podávání je 11-13 °C
Odrůda | Cabernet Sauvignon |
Přívlastek | moravské zemské |
Zbytkový cukr | suché |
Vinařská oblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 12,0 % |
Objem | 0,75 l |
| Kód výrobku | (9) KN220421 | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Domovem je obec Rakvice, která má dlouholetou vinohradnickou tradici a nachází se přímo v srdci Moravy. Historie sahá až do roku 1886, kde se v té době usadil praděd nynějšího majitele firmy se synem Oldřichem a začal pěstovat vinnou révu. Společnost je zaměřena na kvalitní zpracování moderním způsobem a na výrobu přívlastkových vín.
Vinařství obhospodařuje převážně vlastní vinice na kterých jsou vysazeny ty nejoblíbenější odrůdy pro výrobu převážně přívlastkových vín jako jsou odrůdy bílé Sauvignon, Chardonnay, Tramín červený a Rulandské šedé, Pálava, Hibernal, Malverina nebo Ryzlink rýnský.
Červené odrůdy jsou ve vinicích naší společnosti zastoupeny odrůdami Rulandské modré, Frankovka, Dornfelder, Cabernet Morávia či Modrý portugal.
Vinařství se snaží aby jejich vína byla podmanivá, bez výrazných kyselin, měli odlišný rukopis a čím déle se pijí, tím více chutnají.
Dále je nabízena zážitková gastronomie která příjemně doplňuje nabízená vína.
Produkce moderních vín vhodných do gastronomie a vinoték. Produkovány jsou především nekomplikovaná vína pro široký okruh zákazníků.
Víno RAKVICE pro milovníky čísel
- Obhospodařováno: cca 18 ha vinic
- Ročně vyrobeno lahví: 350 000
- Podoblast: Velkopavlovická
- Podloží: hlinito-písčitá